עם בוא הסתיו, תמה עונת הרעייה בהרי האלפים, ועדרי הפרות שבים מנדידת הקיץ אל הכפרים והרפתות. הגיע זמנה של גבינת סטרקינו Stracchino, שפרוש שמה בפשטות "עייפה".
בעיירה גורגונזולה לא הרחק ממילאנו, פעל במאה ה-11 פונדק אשר משך אליו לקוחות רבים בזכות גבינת הסטראקינו המשודרגת שלו. האגדה מספרת כי הפונדקאי גילה כי גבינת סטראקינו ששכבה אצלו במרתף העלתה עובש ובמקום להשליכה לפח הוא החליט להגישה לאורחים הנלהבים, וכל השאר היסטוריה. ואכן גורגונזולה דולצ'ה היא למעשה סטראקינו כחולה מובחלת.
הגוגונזולה דולצ'ה מתאימה לתבשילים כמו גראטן, כרוטב לפסטה, כתוספת לפיצה או להמבורגר. היא מפתיעה על תאנים או על פוקצ'ה עם מעט דבש. נפלאה עם יין ריפאסו או למברוסקו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה